ARISTIDH P. KOLIA - Vidio 1995 - Ekskluzive:TRABOINI - Film[new.gif] VIDIO ORIGJINALE Nr.3 :

ARISTIDH KOLIA pret Familjen TRABOINI, Athinë 1995
PROMETEU ARVANITAS


Aristidh Kolia


Nuk mund ti vihen pranga dritës

e diellin në varr ta groposin, nuk mund

ndaloni - ai që keni në duar

është një mal drite

por dhe Himalajë në shpirtin tonë.Tepër i rëndë për ta mbajtur gjashtë burra

në atë arkivol prej drurëve të këtij dheu

është flaka e zjarri i Prometeut

që u mësoi popullit të vet sekretin

si ta ndezin pishtarin e dritës

e për ta mbrojtur atë dritë, si të vdesin.Për këtë u zemeruan zotërit e Olimpit

e vranë,

jo në Kaukazin e largët

as në mitologjinë helene

por në Athinën moderne

ku natën të vrasin e ditën të qajnë.Si mund ta zërë varri atë farë vigani

atë që mbi kokë pranonte veç qiellin

që e pagoi qëllimin me lirinë e jetën

si mund ai dheun e zi ta durojë

- Mbahuni burra, mos qani, qëndroni

e jo si ushtarë të drobitur pas beteje

por si ata që luftën fillojnëJeni arvanites, bijtë e nipërit e revolucionit

të Kollokotronit dhe të Marko Boçarit

që bënë epokë permes luftrash e zjarrit

ju shqiponja me krahët e lirisë

që ky 11 tetor 2000 akull në gjoks ju vuri

ndaloni, e puthni në ballë

i vini në thilenë e gjaketës trëndafilin

të kuq si gjaku në flamurin tonë

t’ua tregojme vrasëve skutave të Akropolit

se zemra e tij në zemrën tonë rron.Ti themi ne shqiptarët e gjithë botës:Ari, ti e di se sa të deshëm

tek ti kishin dashurinë

ëndrrën si flamur shprese

se edhe ti ishe si ne

bir i zogut të qiellit, shqiponjë

kënga arvanite, kapedanët e detit

trimat që bien por kurrë nuk vdesin

Aristidh Kolia, gjaku i gjakut tonë.


KOLEC TRABOINI

tetor 2000

No comments: