Memorial Αριστείδη П. Koλλia 8 Ιουλίου, 2014 - Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Τίρανα PËRKUJTIMORE PËR ARISTIDH KOLËN
8 Korrik 2014 - Muzeu Historik Kombëtar, Tiranë

Memorial Αριστείδη П. Koλλia
8 Ιουλίου, 2014 - Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Τίρανα

Ημέρα 70 επέτειο γέννησης του μεγάλου Αρβανίτες Αριστείδη
П. Koλλia (1944-2000), από 8 Ιούλη 2014 στις 11:00 π.μ. διοργανώνεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο τιμά τη μνήμη των ερευνητών αξέχαστες ηγέτες, των οποίων το έργο κάνει το όνομά του αθάνατος.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και καλούνται μελετητές, ιστορικούς, πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους και τους φίλους του
Αριστείδη П. Koλλia, Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, που είχαν την τύχη να γνωρίσουν από κοντά. Στην περίπτωση αυτή, δημοσίευσε το βιβλίο "Αριστείδης Koλλia " Pantheon Books έκδοση του 2014.

Κ.Ρ. Traboini
5 Ιουλίου 2014

traboini@yahoo.com
Në qëndër nëndrejtori i Muzeut Historik Kombëtar Dorian Koçi, anash studiuesi Arben Llalla dhe Kolec Traboini autor i librit "Aristidh Kola".
Ditën e 70 vjetorit të lindjes së Arvanitasit të madh Aristidh Kola (1944-2000), me 8 korrik 2014 ora 11:00 para dite në Muzeun Historik Kombëtar organizohet përkujtimi i udhëheqësit e studiuesit të paharruar, vepra e të cilit e bën emrin e tij të pavdekshëm.
Veprimtaria organizohet nga Muzeu Historik Kombëtar dhe janë të ftuar studiues, historianë, akademikë, gazetarë dhe miq të Aristidh Kolës, shqiptarë emigrantë në Greqi që patën fatin ta njohin nga afër. Me kete rast botohet libri "Aristidh Kola" botim i Pantheon Books 2014.

k.p. traboini
5 korrik 2014
traboini@yahoo.com 

Faqe nga libri "Aristidh Kola" autor Kolec Traboini, Pantheon Books 2014